« ARCHITECTURE

CONTEST - SCUOLA NORMALE SUPERIORE DI PISA - 2014

The project wins the Second Prize at the Contest for the renovation of the Library of Scuola Normale Superiore in Pisa. The project proposal aims to enhance and restore the original relevance to the hallway of Palazzo della Gherardesca, which becomes the main access to the Library, and to ensure maximum efficiency in the exploitation of the vertical walls reserved for shelving, through the design of modules and sub-modules to increase the present surface without congesting spaces. Particular attention was paid to the design of the reading rooms, with tables equipped with power outlets and integrated shielding screens to increase privacy and concentration of users. The lighting design is oriented to improving the quality of both the reading light and the ambient light, saving energy through automatic modulation.
  
ZPSTUDIO via della castellina 37 | 50019 sesto fiorentino (FI) | tel +39 055 452806 | info@zpstudio.it